Gluten Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Gluten Alerjisi Nasıl Anlaşılır? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Gluten alerjisi belirtileri nelerdir?
Gluten duyarlılığı genellikle kişiden kişiye değişir. Gluten alerjisinin bazı basit rahatsızlıklar nedeniyle ortaya çıkması mümkündür. Genel olarak, gluten alerjisi semptomları hormonal problemler, döküntü, karın ağrısı, eklem ağrısı, aşırı yorgunluk ve depresyondur. Ek olarak, migren, huzursuz bacak sendromu, infertilite ve fibromiyalji bile gluten alerjisi belirtileridir.
Gluten alerjisi nasıl anlanır?
Gluten alerjisi olan kişilerden kan testi yapmaları istenir. Kanın incelenmesi ile IgG, IgA ve IgA serumu değerleri ölçülür ve gluten alerjisi varlığı incelenir. Antocker sonuçları pozitifse, ileri bir aşama başlatılır ve endoskopi yapılır. Endoskopik muayene sırasında, ince bağırsağın ilk kısmı olarak da bilinen mukoza duodenum incelenir.
Bu nedenle, yüzey normalse, farklı bölgelerin parçalarını alan patolojiye getirilir ve sınav gereklidir. Patoloji ve kan testlerinin sonuçları uyumlusa, hastalığın tanısı gerçekleştirilir ve gluten alerjisine dayanarak bir beslenme programı önerilir. Gluten alerjisi olan kişiler özel bir beslenme programı uygulamalıdır. Gluten içeren gıda olmayan farklı alternatifler için bir dönüm noktası vardır.
Gluten alerjisinin tedavi yöntemleri nelerdir?
Gluten alerjisi olan kişilerin tek tedavisi, yani gluten intoleransı, glutensiz bir diyet uygulamaktır. Çünkü gluten alerjisi ve tedavi yöntemleri üzerine bilimsel çalışmalar bugün hala incelenmektedir. Uzmanlaşmış bir diyetisyenle görüşülmeli ve glutensiz bir beslenme programı hazırlanmalıdır. Gluten alerjisi olan insanlar gluten içeren gıdalar tüketmemelidir. Sonuç olarak, bir beslenme programı düzenlenebilir.
Gluten alerjisi nedir?
Gluten, arpa, çavdar ve buğdayda bulunan protein tipine verilen isimdir. Gluten söz konusu olduğunda, ekmek genellikle akla gelir, ancak ekmek için birkaç protein vardır. Bir gluten alerjisi varsa, elbette ekmek yenebilir, ancak ekmek gluten içermemelidir. Gluten alerjisi olasılığı dünya çapında % 1 ila % 3 arasındadır. Bugün, birçok insan gluten -kilo vermek ve kilo vermekle birlikte, bu alerjik bir duruma göre seçilmesi gereken bir diyettir.
Gluten alerjisi olanlar nasıl beslenmelidir?
Bir gluten alerjisi belirlendikten sonra dar bir diyet gerekir. Pahalı bir beslenme programı ortaya çıkmış olsa da, alternatifleri değerlendirmek gerekebilir. Alnında bir uzmanla tanışmak ve bir beslenme programı istemek kesinlikle gereklidir. İlişkisiz glutensiz ürünler artmış olsa da, fiyatlar biraz yüksek olabilir. Gluten içermeyen sağlıklı alternatiflerle temasa geçmek ve bu diyete alışmak gerekir. Bruna pirinç, pirinç, kinoa, patates, karabuğday, mısır unu, mercimek ve nohut kolayca tüketilebilir.
