Güncel Haberler

Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele raflara yansıyor

İstanbul Perder yönetim kurulu başkanı Faruk Güzeldere, gıda fiyatlarındaki son düşüşü değerlendirdi.

Guzeldere, pazardaki fiyatın düştüğünü ve pazarın aynı ritmde perakende raflara yansıtıldığını ifade etti, “özellikle sebzelerde ve yumurtalarda gözlemleyebiliriz. Domates hariç sebze fiyatlarındaki düşüş ölçek üzerine yansıtılır”. dedi.

Guzeldere, raflardaki enflasyonun düşüşü, özellikle sebze, sebze, sivri biber ve köy çeşitliliği, salatalık, patlıcuk, maydanoz, roket ve kıvırma, özellikle de ürünlerde, özellikle de bu azalmalar gibi hair ve yumurta gibi ürünlerde hissedebildiklerini belirterek.

“Fiyat farkında % 50’lik bir azalma var”

Geçen hafta fiyatlardaki düşüş seviyesinden bahsetmişken, Güzeldere şunları söyledi: “Geçen hafta ve bu hafta arasındaki fiyat farkının % 50’lik bir azalması hakkında konuşmak mümkün. Geçen ay 195 poundda 30 pedyum yumurtası, bu hafta 110 ila 130 pound arasında.

Buzeldere, bu durumun nedenleri hakkında görüşlerini paylaşarak şunları söyledi:

“Sezonun etkisi ve zamanın ısıtılması, sebzelerin bolluğu ve ihracatın önemli bir ölçekte yavaşlaması ve talebin daralması, enflasyona karşı mücadeleye ve fahiş fiyata katkıda bulunan gelişmeler.

“Düşme fiyatları”

Türk Konfederasyonu Başkanı ve Konfederasyonun Esnafları (Tesk) Benman Palandalı Palandöken, Serra ortamından açık bir üretim ortamına kadar bir üretim dönemi olduğunu, fiyatların düşüşünde etkili olduğunu açıkladı.

Palandöken, fiyatların düşüşünün hoş bir gelişme olduğunu, ancak bu düşüşün kontrol edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türk Halciler Federasyonu başkanı Yücel Tavşan, fiyatların da bol fiyatlar, “üretimle ilişkili bitkisel meyve ve meyve üretimi olduğunu da vurguladı. Ürünün bir fiyatı var, ürün azalıyor. Bugün etkiyi çok net görüyoruz.” dedi.

Merkez Yumurta Üreticileri Birliği’nin (Yum-Bèr) başkanı Ibrahim Afyon, ürün teklifinin çeşitli nedenlere olan talebin üzerinde olduğunu ve kışın üretici, devlet, devlete tepki veren yüksek fiyatların, ısıtma süresine tepki verdiğini, eski seviyeye ve ürüne getirilme kapasitesine evsel pazara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu